Answer key

AMS executive candiates get quizzed on everything from Queen's history to Journal finances

PRESIDENT
1. Who was Queen’s first female principal?

Answer: Karen Hitchcock

2. Why does Queen’s have a principal and not a president?

Answer: The title is reminiscent of Queen’s Scottish heritage, meant to designate the leader of the school as an academic among academics

3. What duties fall under the responsibility of the Senate?

Answer: The Senate is responsible for determining all matters of academic character affecting the University

4. Who is Kerry Rowe?

Answer: Vice-Principal (Research)

5. Why was Jeffrey Hall built three floors underground?

Answer: Because no building at Queen’s could be built taller than Grant Hall at the time

6. If you could have any superpower, what would it be?

VICE-PRESIDENT (OPERATIONS)

1. What was the original budget for Phase One of the Queen’s Centre?

Answer: $124 million

2. Whose face is on the ten dollar bill?

Answer: Sir John A. Macdonald

3. What was the Journal’s deficit last year?

Answer: $5,000

4. Who is the interim Vice-Principal (Operations and Finance)?

Answer: Bill Bryck

5. Which of the following responsibilities does not fall under the responsibility of Vice-President (Operations)?
a) Bus-It.
b) AMS Assembly budgets.
c) Representing Queen’s to OUSA?

Answer: Representing Queen’s to OUSA

6. What colour best describes your mood right now?

VICE-PRESIDENT (UNIVERSITY AFFAIRS)

1. How many vice-principals are there at Queen’s?

Answer: Seven

2. Who is the president of OUSA?

Answer: Trevor Mayoh from Wilfrid Laurier University

3. How many years has the Queen’s Feminist Review been publishing for?

Answer: 17

4. What ward is the Queen’s campus situated in, and who is our coucsillor?

Answer: Sydenham, Bill Glover

5. Who was Robert Sutherland?

Answer: He was the first black person to graduate from Queen’s (and any Canadian university) and left his entire estate to Queen’s upon his death

6. If you were a vegetable, what kind would you be and why?

When commenting, be considerate and respectful of writers and fellow commenters. Try to stay on topic. Spam and comments that are hateful or discriminatory will be deleted. Our full commenting policy can be read here.